نهال سالم و با کیفیت بالا نسبت به نهال های بی کیفیت، نرخ بقای بالاتر و رشد سریع تری در مزرعه دارند. رشد سریع نهال باعث می شود تا بتواند با علف های هرز رقابت کند و هزینه های اولیه کار را کاهش دهد. رشد سریع همچنین کشاورز را قادر می سازد زودتر چوب یا میوه را برداشت کند و بازده سرمایه گذاری کشاورز را افزایش دهد.
ویژگی های نهال سالم
یک نهال سالم دو جنبه اصلی دارد. اولین مورد کیفیت ژنتیکی یا بذر نهال است و دومین مؤلفه کیفیت فیزیکی نهال یعنی وضعیت فیزیکی آن هنگام خروج از نهالستان است. بهبود کیفیت ژنتیکی نهال ها مستلزم استراتژی بلندمدت انتخاب بذر است، در حالی که بهبود کیفیت فیزیکی فقط در یک یا دو فصل قابل انجام است.
کیفیت منبع بذر

ویژگی های درختان مادر می تواند تا حد زیادی بر ویژگی های نهال تأثیر بگذارد. کیفیت بذر می تواند تعیین کند که نهال خوب یا ضعیف رشد خواهد کرد. مطالعات در سراسر جهان نشان داده است که بذر خوب بقا، چوب و کیفیت میوه را بهبود می بخشد و زمان تناوب یا برداشت را کوتاه می کند. از آنجایی که بلوغ درختان نسبت به محصولات زراعی یا دامی بیشتر طول می کشد، بنابراین کاشت درخت به سرمایه گذاری طولانی مدت تبدیل می شود و انتخاب بذر با کیفیت بسیار امری مهم است.
کیفیت فیزیکی نهال
هیچ ویژگی واحدی کیفیت نهال سالم را تعیین نمی کند. ویژگی یک نهال سالم ترکیبی از ارتفاع، قطر، تغذیه گیاه، سلامت، اندازه و شکل ریشه است. این ویژگی ها با هم تعیین می کنند که گیاه چقدر خود را در مزرعه وفق می دهد و بر میزان بقا تأثیر می گذارد.
بسیاری از این ویژگی ها با هم عمل می کنند و بر یکدیگر تأثیر می گذارند. هدف از انتخاب نهال خوب، وجود داشتن بیشتر این ویژگی ها در نهال است. بسته به نوع شرایط محیطی این صفات برای نهال سالم متفاوت خواهد بود که شما باید با جنگلبانان و کشاورزان صحبت کنید تا مهمترین صفات مورد نظر را بیابید. به عنوان مثال، برای خاک های خشک و سنگی ممکن است نهال کوتاه مناسب باشد و در ظروف کوچک تولید شوند، در حالی که برای مکان های مرطوب یا مراتع فعال ممکن است نهال بلند مناسب باشد.